PELUANG DROPSHIP/BORONG

Saturday, 31 December 2011

masih tersimpan hasrat...huhu

hasrat utk post gambar utk new idea blom lagi jd kenyataan sbb sibuk dgn tempahan.skrg cuba fokus balik buat mende2 utk new idea tu terutama kusyen or bantal.dapat lagi order utk bantal 2 biji tp still KIV sbb kesibukan yg x dpt dibendung lagi.tp semangat untuk buat berkobar2 ni...tambahan pula skrg ni nk mula aktif ngn pvc product.mcm ada jgk teringin buat tutorial...tp ada yg nk tgok ke ye....? Ermmmm,jmpe lgi di pos akan dtg.happy blogwalking:-)

jom cuba pvc utk kraf

Selain felt....PVC sgt sesuai digunakan untuk membuat kraf yg comel2 seperti keychain,hp strap,applique,kotak pensel, beg telefon bimbit dll.Ia senang dipotong mengikut btk yg sesuai.cuma, berbeza dgn felt dr segi harga.biasanya lebih mahal tp anda akan sgt2 puas hati.kebanyakannya cantik dan menarik,tahan lama dan senang dicuci. Sy nak cuba buat model guna pvc.ada sape2 brkenan??? Sebenarnya dh terima tempahan utk hphone cover 2 bijik.ermmm blom cuba dh ada yg tempah.ni bersemangat nk buat ni.smg dpt berikan yg terbaik kpd pelanggan baru ni. Jom berkraf!!!


Sape2 berminat dgn produk daripada PVC ni bley kontek sy ye.warna yg ada....ley tgok gmbr kat atas ni ek.pastu kiralah 1 bermula dr putih. InsyaALLAH produk yg terhasil akan tahan lama,senang dicuci,tahan lasak...n yg pasti kalis air.ley wat mandi hujan :) best kan...

Friday, 30 December 2011

Tempahan utk ma...SIAP!!!

Tempahan yg agak byk kuantiti di akhir tahun ni dimonopoli oleh ma,oleh sbb itu ma akan dpt satu gift dr sy iaitu...kerongsang bentuk bunga mawar.kt sini sy display sket antara tempahan yg berjaya dibuat sbgi cth tempahan yg akan dtg.setakat ni,ma x cerewet,jd color n deco seme bergantung pd sy je...cuma btk je dia akan request.tp kali ni,btk beskal x dpt sy realisasikan utk ma...maaf byk2.harap2 seme pelanggan ma berpuas hati dgn hasil tgn dr sy. buat ma, jika ada sebarang komen...jgn segan2 utk suarakan.utk kwn2 yg lain, silalah jamu mata n kalau berminat ley PM me.











Monday, 26 December 2011

tempahan pemborong baru..MA

ila dpt tempahan baru dr ma ni masa dekat2 raye haji.sbg permulaan,dia mtk 50+1pcs hp strp dan keychain.mcm2 btk smpai pening nk pk cmne nk buat model beskal.x penah buat kan.nk dijadikan cerita,after amik tempahan ni...ila jatuh sakit...x tenat cuma x ley wat keje sgt.keje rmh pun hubby yg baik hati yg tlg setelkan.nk siapkan seme ni amatlah mengambil masa yg lame.tambahan plak tgh pulun siapkan tesis.ish3 susah betul nk bahagikan masa,tambahan plak anak2 tido x ikut jadual biasa dh skrg ni.

Saturday, 17 December 2011

mencari pemborong keychain :)

Setelah setahun terlibat dgn bidang ni...sekarang baru berkeyakinan untuk jual keychain ni secara borong.pencarian ni tak terhad utk pemborong shj tetapi utk wedding bley,utk gift masa majlis2 ke...seme bley je.so kwn2,silalah tgok model2 yg ada ye.skrg ni dlm proses utk bekalkan barang2 utk kraftangan plak.ada yg berminat??? sy bley supply dgn harga yg sgt murah.

Tuesday, 1 November 2011

NEW idea!!!

Setelah sekian lama menyepi, sy kembali dengan idea baru tp gmbr blom lagi diupload utk:
-KEYCHAIN TEDDY BEAR
-HP STRAP KURA-KURA
-HP STRAP PENSEL
-HP STRAP AIS KRIM YG COMEL
[email protected] segiempat utk yg tersayang (",),still in progress..

x sabar nk upload gmbr nih,tgu kemunculannya...:)




“Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung susah payah dan telah melahirkannya dengan menanggung susah payah. Sedang tempoh mengandungnya beserta dengan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa tiga puluh bulan. Setelah ia besar sampai ke peringkat dewasa yang sempurna kekuatannya dan sampai ke peringkat umur empat puluh tahun, berdoalah ia dengan berkata: “Wahai Tuhanku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmatmu yang engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku, dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redai; dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadamu, dan sesungguhnya aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepadamu)” [Al-Ahqaaf 46: 15]

Thursday, 20 October 2011

tutorial - soft toys for baby

Dear all, here I come with my new product!!!

FELT SOFT TOYS FOR BABY

contain:
1- template (choose: teddy bear @ cat @ ladybird)
2- 2pcs felt (color depend on template,10 cm x 10 cm)
3- fiber fill
4- black thread (thicker than usual)
5- button (for eyes)
6- method


you can grab them with only RM5!!!

Wednesday, 19 October 2011

tutorial kit - [email protected]@baju

Kandungan:

1- template cupcake
2- 4kpg kain felt- saiz [email protected]@baju, 2 warna berlainan
3- benang hitam
4- benang hitam tebal x 1m
5- hp strap x 1
6- ribbon- 10cm
7-fiber fill

harga RM5.00 sahaja.boleh pilih samada utk cupcake, love atau baju.

Wednesday, 12 October 2011

tempahan terbaru utk keychain

love in pink
keychain love hijau
keychain love utk iezzy

pengenalan: felt

antara warna2 kain felt dalam stok (tgu utk post akan dtg...akan disertakan kod utk warna kain felt serta saiz utk memudahkan anda membuat pilihan)
utk pengenalan, kain felt yang dalam stok skrg ni byk yang jenis wool felt.antara warna yang ada:
-biru laut, merah ros,pink,soft pink,ungu,ungu gelap,putih,coklat,grey, kuning,oren,hijau daun, hijau lumut.
lain2 warna akan dipost bersama2 dgn kod.

starter pack

starter pack atau pakej permulaan ni termasuklah:

RM 50 (x termasuk postage)
kain felt x 10 (1/12m)
gunting x 1
gam x 1
butang x 10 (campur2 warna)
manik hitam x 1 pek
benang hitam tebal x 1
jarum x 1
water erasable pen x 1
template (love, baju, katak, kereta,bunga) x 1
tali hitam x 1
hp strap x 2
keychain x 1

RM 20

kain felt x 5 (15 x 15cm)
gam x 1
butang x 10 (campur2 warna)
template dengan instruction (love, baju, cupcake, kereta, bunga) x 1
tali hitam x 1
hp strap x1
keychain x 1

untuk tempahan kontek sy ila:0139867220, [email protected]
***ada masalah dengan borang tempahan, jd bley tempah mlli sms atau emel shj buat masa skrg.

new to felt craft?

krafttangan guna felt ni agak meluas.produk2 yg dihasilkan pun comel n unik.

kain felt ni ada byk jenis antaranya 'wool felt' dan 'polyester felt' dengan ketebalan yg berbeza2.biasanya digunakan untuk kraftangan spt keychain, toys, emblishment,softbook, pincussion dan mcm2 lagi.kat malaysia ni byk supplier (termasuklah nnsfeltcreation.blogspot.com), pelbagai warna, saiz n harga.

blog ni akan turut menyediakan starter kit utk yg baru nk berjinak-jinak dgn kraf ni.tutorial khas akan di update dr masa ke masa.

Tuesday, 11 October 2011

tempahan hp strap n keychain dr kg

rama2

love
tempahan terbaru,masih dalam proses penghantaran

baju mini

cth doorgift

well packed utk angah
dh siap packing...
froggie
keychain; bunga2 riang
cupcakes
love on the air...keychain
rama2 utk keychain
baju mini utk hp strap

tempahan door gift dr angah :)







ni yg dh siap pack, selamat pengantin baru za & ije
konsep buah2an
love on the air...ni byk tempahan hp strap
macam2 ade...keychain + hp strap btk baju
kereta kecil ku berbunyi...pon...pon





Monday, 25 April 2011

oh my new blog

alhamdulillah.at last...i have my own blog - can share a lot of thing with others yeaaaa...

but my main focus...
"lets have fun with felt craft and you get a healty good food for your heart"

wait for my new post :)